Pasta rossa con gamberetti e pomodorini

Pasta rossa con gamberetti e pomodorini

3.9 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 2 rametti di menta fresca le foglioline lavate e asciugate
  • 2 foglioline di basilico fresco lavate e asciugate
  • ½ spicchio di aglio senza anima
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 15 - 20 pomodori ciliegino in quarti
  • 20 g di vino bianco
  • 480 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 240 g di pasta secca di farina di lenticchie (cottura 6 minuti)
  • 250 g di gamberetti puliti e sgusciati
  • 1 pezzettino peperoncino piccante fresco tritato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 347 kcal / 1452 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 35.3 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...