Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cous cous
- 40 g di acqua
- 500 g di cous cous precotto
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cipolle in quarti
- 3 spicchi di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di gamberi crudi sgusciati, puliti ed eviscerati
Terminare la preparazione
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di crostacei misti a pezzi
- 100 g di seppie, pulite e ad anelli
- 6 gamberoni giganti crudi, sgusciati, puliti ed eviscerati
- 1500 g di acqua
- 200 g di concentrato di pomodoro
- 1500 g di pesce misto per zuppa (scorfano, triglie ecc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 45.3 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1j
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Caponata di pesce spada e melanzane
1j 30 menit
Polpette con le sarde
25 min
Macco di fave messinesi con calamari
50 menit
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1j
Sarde a beccafico
35 Min
Triglie in salsa piccante
30 min
Sfincione favarese
3sa
Panelle
1j 25 menit
Sfinci siciliane
2j 30 menit