Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 50 g di semola di grano duro
- 3 uova
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di luganega, spellata e a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 100 g di stracchino
Sugo ai porcini
- 60 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di funghi porcini freschi a fettine
- 50 g di burro
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2870 kJ / 686 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al cumino
16h 30min
Ravioli ai funghi porcini
3hod.
Marinatura per pesce alla griglia
15 Min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2 Std.
Sagne chine
1hod. 40min
Pasta alla mugnaia
2 Std.
Braciole di maiale alla coreana con riso piccante e pak choi
1 godz. 5 min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1小时
Ravioli con ripieno di carne
1hod. 40min
Ragù alla barese
4u.
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
4h 10min
Gnocchi al sugo di anatra
2 Std.