Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 100 g di pancetta a cubetti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua per 20 minuti e strizzati
- 20 g di pinoli sgusciati
- 800 g di trippa precotta a listarelle (2 cm)
- 500 g di pomodori pelati a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- 4 fette di pane casereccio tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2250.7 kJ / 537.9 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 572 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Trippa in umido
1h 10min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30 min
Trippa in rosso con patate
1h 30 min
Fegato alla veneziana
35min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Agnello al vino
40min
Trippa alla parmigiana
1u. 20min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Cassoeula
1h 25min
Coniglio alla siciliana
1u. 20min
Trippa all'empolese
1h 15min