Trippa alla genovese con funghi e pancetta

Trippa alla genovese con funghi e pancetta

4.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolle in quarti
  • 80 g di carota pelata e a pezzi
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 100 g di pancetta a cubetti
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua per 20 minuti e strizzati
  • 20 g di pinoli sgusciati
  • 800 g di trippa precotta a listarelle (2 cm)
  • 500 g di pomodori pelati a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere
  • 4 fette di pane casereccio tostate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 572 mg
Białko 33.5 g
Kalorie 2250.7 kJ / 537.9 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 30.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...