Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pomodori a pezzi
- 40 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio
-
600
g di polpo fresco pulito, a pezzi
lub 600 g di polpo surgelato a pezzi - 100 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1000 g di brodo di pesce
- 1 - 2 peperoncini piccanti rossi (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di riso a chicco corto
- 1 carciofo, pulito e a spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 597 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto gamberi e carciofi
30min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40min
Penne al sugo di calamari
40min
Risotto ai frutti di mare
45min
Zuppa di baccalà
1h
Trofie al sugo di pesce
1h
Riso ai frutti di mare
1 Std. 40 Min
Risotto alle cozze
1h 5min
Risotto al nero di calamari
40min
Risotto alla pescatora
35min
Risotto al ragù bianco di mare
30min