Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pomodori a pezzi
- 40 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio
-
600
g di polpo fresco pulito, a pezzi
lub 600 g di polpo surgelato a pezzi - 100 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1000 g di brodo di pesce
- 1 - 2 peperoncini piccanti rossi (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di riso a chicco corto
- 1 carciofo, pulito e a spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 597 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40min
Riso ai frutti di mare
1h 40min
Risotto gamberi e carciofi
30min
Coniglio alla curcuma con crema di patate e cipollotto
1hod. 30min
Coniglio ai funghi
1h 10min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35min
Penne al sugo di calamari
40min
Calamari in umido
55min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5min
Riso basmati integrale con carciofi e mazzancolle
55min
Risotto alle cozze
1h 5min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min