Riso con polpo

Riso con polpo

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di pomodori a pezzi
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 600 g di polpo fresco pulito, a pezzi
    600 g di polpo surgelato, a pezzi
  • 100 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (3-4 cm)
  • 1 cucchiaino di paprika dolce
  • 1000 g brodo di pesce
  • 1 - 2 peperoncini piccanti rossi (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 200 g di riso a chicco corto
  • 1 carciofo pulito e a spicchi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 44 g
Kalorie 2494 kJ / 597 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...