Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno di carciofi
- 4 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 60 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Polpettone
- 20 g di pane raffermo
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 80 g di verdure miste a pezzi
- 400 g di carne trita mista
- 2 uova
- 5 g di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 100 g di mozzarella a tocchetti, sgocciolata
- 700 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1288.4 kJ / 292 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 318.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 min
Straccetti di manzo con contorno di caponata
45 min
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1óra 15p
Polpettone al Varoma con contorno
1j 45 menit
Melanzane ripiene
1 godz. 30 min
Carciofi ripieni
50min
Tiella barese
1h
Polpettone di carne ai funghi
1 godz. 30 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Torta salata ai funghi
1 godz. 30 min
Polpettone ripieno di spinaci e formaggio (TM6)
1óra 15p
Polpettone con crema di peperoni
55min