Polpettone di carne con ripieno di carciofi

Polpettone di carne con ripieno di carciofi

4.5 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Ripieno di carciofi
  • 4 cuori di carciofo
  • 1 limone il succo spremuto fresco
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di vino bianco
  • 60 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Polpettone
  • 20 g di pane raffermo
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline
  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 80 g di verdure miste a pezzi
  • 400 g di carne trita mista
  • 2 uova
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 100 g di mozzarella a tocchetti, sgocciolata
  • 700 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 318.7 mg
Białko 28.2 g
Kalorie 1288.4 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...