Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta secca tipo penne
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 30 g di burro, morbido
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 3 carciofi
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Risotto zucca e porcini
45min
Tagliatelle di farina di lenticchie, broccoli e salsiccia
2 Std.
Garganelli chiodini e patate
50 Min
Pasta integrale menta e carciofi
40min
Coppe di Garibaldi
1 Std. 5 Min
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1h 15min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Fusilli, carciofi e cacio
40min
Tagliolini zucchine e culatello
30 Min
Rigatoni capricciosi
1 Std.
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1 Std.