Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di frutta secca mista sgusciata
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di carne trita di manzo
- 350 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e sgranata
- 120 g di vino rosso
- 450 g di passata di pomodoro
- 2 cucchiaini di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 750 g di pasta secca tipo paccheri
- 105 g di mozzarella disidratata a dadini (1-2 cm)
- 2 cucchiai di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2929 kJ / 700 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con ragù bianco e piselli
40 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 min
Salame di manzo al Montasio con contorno di porcini
1u. 50min
Ciambella di farro con halloumi, mirtilli e rosmarino
1u. 50min
Super Ham-Burger
2h 30 min
Tubettini alla maiorese
55 min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35 min
Ananas sottovuoto
1h 15 min
Lonza di maiale con le mele a Cottura Lenta
3 Std.
Spaghetti cacio e pepe
35 min
Fettuccine all'abruzzese
1h
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3u. 40min