Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Citronette
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
Insalata di mare
- 500 g di cozze fresche, i gusci puliti
- 500 g di vongole, spurgate in acqua e sale
- 500 g di gamberi crudi, le code eviscerate (peso lordo)
- 300 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 50 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- 900 g di polpo fresco, eviscerato
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto prezzemolo fresco intero, lavato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Insalata di mare
1h 30min
Polpetti affogati
45 min
Zuppa di funghi e pescatrice
45 min
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Insalata di calamari e pesche
40 min
Riso con polpo
1h 10min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Insalata di calamari
55min
Polpo in bottiglia
9 godz. 10 min
Moscardini al limone
30 min