Insalata di mare con citronette all'aglio

Insalata di mare con citronette all'aglio

4.8 25 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porzioni

Składniki

Citronette
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
Insalata di mare
  • 500 g di cozze fresche i gusci puliti
  • 500 g di vongole spurgate in acqua e sale
  • 500 g di gamberi crudi le code eviscerate (peso lordo)
  • 300 g di patate pelate e a pezzi (1-2 cm)
  • 50 g di vino bianco
  • 300 g di acqua
  • 900 g di polpo fresco eviscerato
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 rametto prezzemolo fresco intero, lavato
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 236 kcal / 987 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 12.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...