Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g de aceite de coco
lub 40 g de aceite de oliva - 100 g de cebolla en trozos
- 1 cucharada de curry en polvo
- 1 pellizco de azafrán molido
- 1 pellizco de jengibre molido
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 120 g de tomate en dados de 2-3 cm
- 250 g calabacín en dados de 2-3 cm
- 200 g de pimiento rojo en dados de 2-3 cm
- 150 g de ramilletes de brócoli
- 200 g de leche de coco
- 270 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
- 50 g de espinacas baby frescas
- 1 cucharadita de sal
- cilantro fresco para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 970 kJ / 232 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de berenjena picante
30min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de batatas y brócoli
20 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2u. 40min
Ensalada tibia de bulgur con calabaza
50min
Curry vegano de berenjenas
50min
Chile sin carne
1h
Curry vegano con tofu
30min
Coliflor tika masala
30min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min