Curry de garbanzos y verduras

Curry de garbanzos y verduras

4.6 430 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • de aceite de coco
    40 g
    40 g de aceite de oliva
  • de cebolla en trozos
    100 g
  • de curry en polvo
    1 cucharada
  • de azafrán molido
    1 pellizco
  • de jengibre molido
    1 pellizco
  • de pimentón dulce
    1 cucharadita
  • de nuez moscada molida
    1 pellizco
  • de tomate en dados de 2-3 cm
    120 g
  • calabacín en dados de 2-3 cm
    250 g
  • de pimiento rojo en dados de 2-3 cm
    200 g
  • de ramilletes de brócoli
    150 g
  • de leche de coco
    200 g
  • de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
    270 g
  • de espinacas baby frescas
    50 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • cilantro fresco para espolvorear

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 232 kcal / 970 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...