Pollo al curry de coco con arroz de coliflor

Pollo al curry de coco con arroz de coliflor

3.7 92 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 6 contramuslos de pollo sin piel ni hueso
  • 6 cucharaditas de curry en polvo de Madrás
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 cucharadita de cúrcuma molida
  • 20 g de aceite de oliva
  • 400 g de leche de coco
  • 120 g de tirabeques (opcjonalnie) en tiras de 5 mm
  • 120 g de pimiento rojo en tiras de 5 mm
  • 10 g de zumo de lima
Arroz Vegetal
  • 300 g ramilletes de brócoli pequeños
  • 300 g de ramilletes de coliflor pequeños
  • 30 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 10 g de zumo de lima

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 999.6 mg
Białko 32.7 g
Kalorie 2067 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 33.6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Węglowodany 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...