Estofado de berenjena picante

Estofado de berenjena picante

4.5 583 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 50 g de cebolla en trozos
  • 2 - 3 pimientas de Cayena secas enteras
  • 40 g de aceite de oliva
  • 450 g de berenjena en trozos de 2-3 cm
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 cucharada de alcaparras
  • 150 g de salsa de tomate
  • 8 - 10 hojas de albahaca fresca
  • 20 g de azúcar
  • 15 g de vinagre
  • 80 g de lentejas cocidas en conserva (lavadas y escurridas)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 179 mg
Białko 3 g
Kalorie 724 kJ / 173 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...