Calamares en salsa de jengibre y soja con arroz - China

Calamares en salsa de jengibre y soja con arroz - China

2.3 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 raciones

Składniki

  • 8 calamares frescos medianos limpios (aprox. 1800 g)
  • 15 g de jengibre fresco
  • 50 g salsa de soja
  • 30 g de salsa de ostras
  • 20 g de azúcar
  • 50 g de vino de arroz
  • 1 cucharadita de chile seco desmenuzado
  • 1 - 2 pellizcos de cinco especias chinas en polvo (ver receta básica)
  • 1 cucharadita de pimienta de Sichuán molida
    1 cucharadita de pimienta blanca molida, molida
  • 200 g de arroz de grano largo
  • 400 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 20 - 30 g de maicena

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 34 g
Kalorie 1128 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...