Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva
- 50 g de cebolla en trozos
- 30 g de apio en trozos
- 1 zanahoria en trozos (aprox. 60 g)
- 8 tomates cherry en mitades
- 400 g de lentejas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- 150 g de agua
- ¼ de cucharadita de sal
- 3 - 4 láminas de masa filo de 30x40 cm
- 50 g de mantequilla fundida
- 1 butifarra cocida (aprox. 150 g) cortada en dados
- 1 cucharadita de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4.27 g
- Węglowodany
- 9.48 g
- Tłuszcz
- 9.28 g
- Błonnik
- 2.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos a la catalana
35 min
Sopa de navidad con galets rellenos
1h 15min
Albóndigas de cerdo con chucrut y patatas
45 min
Sopa de galets rellenos de foie
1 godz. 45 min
Galets rellenos de boloñesa
3 Std.
Salteado de butifarra y champiñones
30 min
Blinis con champiñones y salsa de limón con cebollino
1 godz.
Huevos rellenos de carne
40 min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Xató
15min
Caldo de pollo con ñoquis de pan
1h 5min
Sopa de arroz y garbanzos
30 min