Magrets de pato con peras

Magrets de pato con peras

4.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 2 magrets de pato (350-380 g c/u) abiertos en un filete fino
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 2 peras cortadas en láminas finas (5 mm)
  • 150 g de orejones de albaricoque
  • 20 g de aceite de oliva
  • 50 g de cebolleta tierna cortada en rodajas
  • 50 g de vino de Jerez seco
  • 30 g de caramelo líquido
  • 1 pastilla de caldo de ave (para 0.5 l)
  • 1 pellizco de canela molida
  • 300 g de zumo de naranja
  • 1 cucharada de vinagre

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 19.1 g
Kalorie 2210 kJ / 529 kcal
Tłuszcz 40.25 g
Błonnik 4.55 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...