Ensalada de langostinos con salsa de almendras y perejil

Ensalada de langostinos con salsa de almendras y perejil

4.4 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 raciones

Składniki

Aceite de perejil
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
    15 - 20 ramitas
  • de aceite de oliva virgen extra
    200 g
Salsa de almendras
  • de mayonesa
    40 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    60 g
  • de vinagre de jerez
    20 g
  • de espárragos blancos (en conserva) con su jugo (aprox. 5 unidades)
    1 lata pequeña
  • de sal
    1 cucharadita
  • de almendras tostadas sin sal
    75 g
Montaje
  • de hojas variadas de ensalada (mezclum)
    300 g
  • de langostinos cocidos pelados
    500 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 361 kcal / 1509 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...