Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de leche
- 75 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de azúcar
- 1 chorrito de aceite
- 10 g de levadura prensada fresca
- 230 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45min
Pan rápido
50min
Pan de pascua judío (Matzá) - Israel
20min
Pan rápido a la plancha
25min
Colines integrales con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Panecillos con semillas de amapola
2h 40min
Pan de molde sin corteza
2 godz. 20 min
Panes al vapor (Bao buns)
30min
Panecillos al vapor
2 godz. 10 min
Pan básico
3h 45min
Bollitos de aceite
40min
Panecillos de aceite
1h 25min