Dolnośląska zupa dziewięciozielna

Dolnośląska zupa dziewięciozielna

4.5 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g mieszanych ziół, świeżych umytych i osuszonych, tylko liście (patrz wskazówka)
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 400 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 30 g masła
  • 900 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 jajka ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki, do podania
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu (opcjonalnie) do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9.9 g
Kalorie 990.2 kJ / 236.5 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...