Dolnośląska zupa dziewięciozielna

Dolnośląska zupa dziewięciozielna

4.4 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • mieszanych ziół, świeżych umytych i osuszonych, tylko liście (patrz wskazówka)
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    400 g
  • masła
    30 g
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • jajka ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki, do podania
    4
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu (opcjonalnie) do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 236.5 kcal / 990.2 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...