Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wołowiny, bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g pora, pokrojonego w 3 mm plastry
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 - 40 g grzybów shiitake, suszonych
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 - 15 g sosu sojowego
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 80 g soli gruboziarnistej
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 gwiazdka anyżu
- 20 g pasty miso, jasnej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2734 kJ / 653 kcal
- Białko
- 81.9 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Arabska mieszanka przypraw
5min
Koncentrat bulionu grzybowego
25min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Koncentrat bulionu tajskiego
25min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 Min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 Min
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5h 15min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 Std. 5 Min
Lassi z kiełkami
20 Min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min