Koncentrat bulionu azjatyckiego

Koncentrat bulionu azjatyckiego

4.9 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
600 g

Składniki

  • wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    300 g
  • pora pokrojonego w 3 mm plastry
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • grzybów shiitake, suszonych
    30 - 40 g
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • sosu sojowego
    10 - 15 g
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
    60 g wody
  • soli gruboziarnistej
    80 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • liść laurowy, suszony
    1
  • gwiazdka anyżu
    1
  • pasty miso jasnej
    20 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 127.6 kcal / 533.9 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 2.9 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 5465.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...