Koncentrat bulionu azjatyckiego
TM5 TM6

Koncentrat bulionu azjatyckiego

5.0 (8 ocen)

Składniki

  • 300 g wołowiny, bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g pora, pokrojonego w 3 mm plastry
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 30 - 40 g grzybów shiitake, suszonych
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 - 15 g sosu sojowego
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 80 g soli gruboziarnistej
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 20 g pasty miso, jasnej

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
2734 kJ / 653 kcal
Białko
81.9 g
Węglowodany
60.4 g
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy