Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu azjatyckiego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
600 g
Składniki
-
300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 - 40 g grzybów shiitake, suszonych
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 - 15 g sosu sojowego
-
60 g wody60 g białego wina, wytrawnego
-
80 g soli gruboziarnistej
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 gwiazdka anyżu
-
20 g pasty miso jasnej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
5465.2 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
533.9 kJ /
127.6 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1h 20min
Masło klarowane
15min
Koncentrat bulionu tajskiego
25min
Koncentrat bulionu grzybowego
25min
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Parfait z pestek dyni
6h 25min
Arabska mieszanka przypraw
5min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Azjatyckie spring rolls
1h 20min
Ciasto wonton
50min
Sól sezamowa (gomasio)
20min