
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu azjatyckiego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
600 g
Składniki
-
wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
pora pokrojonego w 3 mm plastry150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
grzybów shiitake, suszonych30 - 40 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
sosu sojowego10 - 15 g
-
białego wina, wytrawnego60 g
-
soli gruboziarnistej80 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
gwiazdka anyżu1
-
pasty miso jasnej20 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
127.6 kcal /
533.9 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
2.9 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
5465.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska