
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Dressing
-
czosnku2 - 3 ząbki
-
oregano, świeżego2 - 3 gałązki
-
liści bazylii, świeżych10
-
oliwy z oliwek80 - 100 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego30 - 50 g
-
soli morskiej, gruboziarnistej2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
miodu wielokwiatowego1 łyżka
Sałatka
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych lub solonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji40 g
-
czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy, plus dodatkowa ilość do dekoracji20 - 30 g
-
wody500 g
-
dyni mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki (ok. 1 cm)300 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego150 g
-
kaszy kuskus120 g
-
wody wrzącej, do zalania kaszy kuskus150 g
-
cebula szalotka pokrojoną w piórka (ok. 30 g)1
-
kolendry, świeżej drobno posiekanych10 liści
-
liści szpinaku baby, świeżych bez ogonków100 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy400 g
-
ogórka zielonego, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki200 g
-
pomidorów cherry, przekrojonych na pół250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
411.7 kcal /
1723.5 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
44.8 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
248.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska