Urządzenia i Akcesoria
Pomidory zapiekane pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Nadzienie
-
500 g pomidorów śliwkowych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Kruszonka
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
120 g mąki pszennej
-
120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
50 g orzeszków piniowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
1456 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Sałatka z serem
5 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1 godz. 5 min