
Urządzenia i Akcesoria
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych15 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
-
sera wegańskiego, tartego (patrz wskazówka)150 g
-
płatków owsianych (patrz wariant)35 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
wody500 g
-
różyczek kalafiora350 g
-
różyczek brokułu350 g
-
soli1 łyżeczka
-
mąki pszennej50 g
-
napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego (patrz wskazówka)500 g
-
płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)15 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281.9 kcal /
1179.6 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
612.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska