Urządzenia i Akcesoria
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
15 g migdałów, w płatkach15 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
150 g sera wegańskiego, tartego (patrz wskazówka)
-
35 g płatków owsianych (patrz wariant)
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wody
-
350 g różyczek kalafiora
-
350 g różyczek brokułu
-
1 łyżeczka soli
-
50 g mąki pszennej
-
500 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
15 g płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka musztardy
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
612.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1179.6 kJ /
281.9 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Kotlety sojowe
40 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
15 min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 godz.
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min