Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką

Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką

3.8 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    15 g
    15 g migdałów, w płatkach
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • sera wegańskiego, tartego (patrz wskazówka)
    150 g
  • płatków owsianych (patrz wariant)
    35 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • wody
    500 g
  • różyczek kalafiora
    350 g
  • różyczek brokułu
    350 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    50 g
  • napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego (patrz wskazówka)
    500 g
  • płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)
    15 g
  • musztardy
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281.9 kcal / 1179.6 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 612.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...