Urządzenia i Akcesoria
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
15 g migdałów, w płatkach15 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
150 g sera wegańskiego, tartego (patrz wskazówka)
-
35 g płatków owsianych (patrz wariant)
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wody
-
350 g różyczek kalafiora
-
350 g różyczek brokułu
-
1 łyżeczka soli
-
50 g mąki pszennej
-
500 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
15 g płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka musztardy
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
612.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1179.6 kJ /
281.9 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Ryż z warzywami i ananasem
50 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min