Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
TM6 TM5

Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką

3.8 ( 56 ocen )

Składniki

  • 15 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    lub 15 g migdałów, w płatkach
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 150 g sera wegańskiego, tartego (patrz wskazówka)
  • 35 g płatków owsianych (patrz wariant)
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 500 g wody
  • 350 g różyczek kalafiora
  • 350 g różyczek brokułu
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g mąki pszennej
  • 500 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego (patrz wskazówka)
  • 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
281.9 kcal / 1179.6 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
612.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy