
Urządzenia i Akcesoria
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
15 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
150 g sera wegańskiego, tartego (patrz wskazówka)
-
35 g płatków owsianych (patrz wariant)
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wody
-
350 g różyczek kalafiora
-
350 g różyczek brokułu
-
1 łyżeczka soli
-
50 g mąki pszennej
-
500 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
15 g płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka musztardy
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281.9 kcal /
1179.6 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
612.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska