Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką

Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką

3.8 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 15 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    15 g migdałów, w płatkach
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 150 g sera wegańskiego, tartego (patrz wskazówka)
  • 35 g płatków owsianych (patrz wariant)
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 500 g wody
  • 350 g różyczek kalafiora
  • 350 g różyczek brokułu
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g mąki pszennej
  • 500 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego (patrz wskazówka)
  • 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281.9 kcal / 1179.6 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 612.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...