
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 150 g sera wegańskiego, tartego
- 35 g płatków owsianych
- 500 g wody
- 350 g różyczek kalafiora
- 350 g różyczek brokułu
- 1 łyżeczka soli
- 50 g oliwy z oliwek
- 70 g mąki pszennej
- 500 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego
- 1 - 2 łyżeczki musztardy Dijon
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 285 kcal / 1192.5 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 612.4 mg