JADALNE CHWASTY

11 Przepisów

Pokrzywy, fiołki i czarny bez to naturalne, znane od pokoleń składniki. Teraz możemy wykorzystać je w nowoczesnej kuchni z użyciem urządzenia Thermomix ®. Prosto z łąki na stół lub do spiżarni.

Syrop z fiołków

Syrop z fiołków

2 godz. 30 min

Lemoniada fiołkowa

Lemoniada fiołkowa

5 min

"Miód" z mniszka lekarskiego

"Miód" z mniszka lekarskiego

3 godz. 20 min

Zupa z pokrzyw

Zupa z pokrzyw

40 min

Ravioli z pokrzywą i ricottą

Ravioli z pokrzywą i ricottą

1 godz. 30 min

Lody lawendowe

Lody lawendowe

10 godz. 50 min

Dolnośląska zupa dziewięciozielna

Dolnośląska zupa dziewięciozielna

30 min

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego

10 min

Syrop z kwiatów czarnego bzu

Syrop z kwiatów czarnego bzu

2 godz. 25 min

Letni drink Hugo

Letni drink Hugo

5 min

Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście

Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście

30 min