Sałatka z rukwią wodną i gruszkami

Sałatka z rukwią wodną i gruszkami

3.7 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

Sos
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • białego octu winnego
    30 g
  • wody
    50 g
  • cukru
    2 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • musztardy Dijon
    ½ łyżeczki
Sałatka
  • rukwi wodnej tylko liście, bez twardych łodyg
    200 g
    200 g roszponki
  • gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry
    150 g
  • ziaren sezamu uprażonych
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 120 kcal / 499 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...