
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
Sos
-
oliwy z oliwek50 g
-
białego octu winnego30 g
-
wody50 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
musztardy Dijon½ łyżeczki
Sałatka
-
rukwi wodnej tylko liście, bez twardych łodyg200 g
-
gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry150 g
-
ziaren sezamu uprażonych2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
120 kcal /
499 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska