Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 50 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki musztardy Dijon
Sałatka
-
200
g rukwi wodnej, tylko liście, bez twardych łodyg
lub 200 g roszponki - 150 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry
- 2 łyżki ziaren sezamu, uprażonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 499 kJ / 120 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 Std. 45 Min
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Pasta Taramosalata
15 Min
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 Min
Biała sangria
45 Min
Przystawka z melona i krewetek
30 Min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 Min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Sałatka z kurczakiem
55 dk
Sos balsamiczny
25 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min