![Zupa z kopru włoskiego i sera Zupa z kopru włoskiego i sera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BCB79858-8575-4A87-9C9E-F5D8648EF258/Derivates/b38772e6-7ad3-47e9-a063-d8f14fe97064.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera edam, pokrojonego na kawałki
- 500 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonego na kawałki
- 15 g masła
- 20 g mąki krupczatki
- 750 - 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- koperek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 508 kJ / 121 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa z rukoli
35 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min