
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera edam pokrojonego na kawałki
- 500 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
- 15 g masła
- 20 g mąki krupczatki
- 750 - 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- koperek, świeży posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 121 kcal / 508 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 11.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa krem z porów
30 min