Zupa z kopru włoskiego i sera

Zupa z kopru włoskiego i sera

4.3 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 porcji

Składniki

  • sera edam pokrojonego na kawałki
    100 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
    500 g
  • masła
    15 g
  • mąki krupczatki
    20 g
  • wody
    750 - 800 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • miodu
    1 łyżka
  • octu jabłkowego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 121 kcal / 508 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 11.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...