Urządzenia i Akcesoria
Pasta z cukinii i czosnku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
10 porcji
Składniki
-
3 cukinie ze skórą, przekrojone wzdłuż na pół (ok. 300 g każda)
-
1 główka czosnku z łupinami, bez twardych końcówek, podzielona na ząbki
-
oliwa z oliwek do polania
-
sól do posypania
-
pieprz czarny, mielony do posypania
-
125 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
5.2 g
Kalorie
546.8 kJ /
130.9 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Pasta wegetariańska
10 min
Hummus z dyni
1 godz.