
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cukinie, ze skórą, przekrojone wzdłuż na pół (ok. 300 g każda)
- 1 główka czosnku, z łupinami, bez twardych końcówek, podzielona na ząbki
- oliwa z oliwek, do polania
- sól, do posypania
- pieprz czarny, mielony, do posypania
- 125 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 2 gałązki tymianku, świeżego, posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5468 kJ / 1309 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 103.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pesto sezamowe
10 min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Pasta wegetariańska
10 min