Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cukinie, ze skórą, przekrojone wzdłuż na pół (ok. 300 g każda)
- 1 główka czosnku, z łupinami, bez twardych końcówek, podzielona na ząbki
- oliwa z oliwek, do polania
- sól, do posypania
- pieprz czarny, mielony, do posypania
- 125 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 2 gałązki tymianku, świeżego, posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5468 kJ / 1309 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 103.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 Std. 10 Min
Hummus z buraka
1 Std.
Hummus z buraka
1 Std.
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 Min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 Std.
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 Min
Pasta z topinamburu
35 Min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 Std. 10 Min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 Min
Hummus z groszkiem
10 Min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 Min