Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z pesto z bobu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
600 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
woda do gotowania makaronu
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g orzeszków piniowych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g bobu, z puszki odsączonego z zalewy
-
100 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21 g
Kalorie
2699 kJ /
644 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Seitan
1 godz. 45 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Gnocchi buraczane
30 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min