Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- woda, do gotowania makaronu
- ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g orzeszków piniowych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 ząbek czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g bobu, z puszki, odsączonego z zalewy
- 100 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2699 kJ / 644 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z pesto z buraka
25 Min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1h
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2hod. 10min