
Urządzenia i Akcesoria
Pęczotto z dynią i kurkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy jęczmiennej pęczak250 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ząbek czosnku1
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
kurek, świeżych oczyszczonych200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia dyni½ łyżeczki
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek do skropienia dyni
-
tymianku, świeżego tylko liście, drobno pokrojonego1 łyżeczka
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia dyni
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394 kcal /
1649.5 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
58.8 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
996 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska