Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia dyni
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - oliwa z oliwek, do skropienia dyni
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego, tylko liście, drobno pokrojonego
- pieprz czarny, mielony, do przyprawienia dyni
-
400
g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę
lub 400 g dyni mrożonej, uprzednio rozmrożonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1649.5 kJ / 394 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 996 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto z kurkami
35 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Risotto szparagowe
20min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1h 5 min
Kaszotto z grzybami
40 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min