
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 200 g kurek, świeżych oczyszczonych
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia dyni
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - oliwa z oliwek do skropienia dyni
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście, drobno pokrojonego
- pieprz czarny, mielony do przyprawienia dyni
-
400
g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę
lub 400 g dyni mrożonej, uprzednio rozmrożonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 394 kcal / 1649.5 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 996 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Kaszotto z grzybami
40 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min