Pęczotto z dynią i kurkami

Pęczotto z dynią i kurkami

4.1 149 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • kaszy jęczmiennej pęczak
    250 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • kurek, świeżych oczyszczonych
    200 g
  • soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia dyni
    ½ łyżeczki
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • oliwa z oliwek do skropienia dyni
  • tymianku, świeżego tylko liście, drobno pokrojonego
    1 łyżeczka
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia dyni
  • dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę
    400 g
    400 g dyni, mrożonej, uprzednio rozmrożonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 394 kcal / 1649.5 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 58.8 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 996 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...