Urządzenia i Akcesoria
Marokańskie kotleciki z indyka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki
-
30 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny
-
3 - 4 łyżeczki przypraw (np. czosnku granulowanego, mielonej kolendry, mielonego chili, kminu rzymskiego, słodkiej papryki)
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do smażenia kotlecików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 Std. 20 Min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 Std. 30 Min
Kurczak w sosie miodowym
25 Min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 Min
Shoarma z kurczaka
1 Std. 45 Min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 Min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 Std. 5 Min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 Std.
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1 Std. 15 Min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 Min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 Std.
Pulpety w sosie pomidorowym
45 Min