Marokańskie kotleciki z indyka

Marokańskie kotleciki z indyka

3.8 562 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki
  • 30 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • 3 - 4 łyżeczki przypraw (np. czosnku granulowanego, mielonej kolendry, mielonego chili, kminu rzymskiego, słodkiej papryki)
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej ilość do smażenia kotlecików

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 231 kcal / 967.2 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...