Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
750 g mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
20 g masła
-
1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego1 łyżka liści tymianku, świeżych
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
-
300 g dyni pokrojonej w 2 cm kostkę
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 ½ łyżeczki mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33.1 g
Kalorie
2708 kJ /
646 kcal
Tłuszcz
54.1 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min