
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego20 g
-
mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego w 2-3 cm kostkę750 g
-
masła20 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 czubata łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
liści tymianku, świeżych1 łyżka
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody120 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry150 g
-
dyni pokrojonej w 2 cm kostkę300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
mąki pszennej1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
646 kcal /
2708 kJ
Białko
33.1 g
Tłuszcz
54.1 g
Węglowodany
11.9 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Potrawka z kurczaka z rosołu z pełnoziarnistymi kluskami na parze
50 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min