Pulpety z indyka i kaszy kuskus

Pulpety z indyka i kaszy kuskus

4.6 550 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

Pulpety z indyka i kaszy kuskus
  • 50 g kaszy kuskus
  • 120 g wody wrzącej
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 400 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
Sos pomidorowo-ziołowy
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 35 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 21.7 g
Kalorie 1085 kJ / 259 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...