Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
-
50 g kaszy kuskus
-
120 g wody wrzącej
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Sos pomidorowo-ziołowy
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
35 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
-
1 płaska łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21.7 g
Kalorie
1085 kJ /
259 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min