
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
-
50 g kaszy kuskus
-
120 g wody wrzącej
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Sos pomidorowo-ziołowy
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
35 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
-
1 płaska łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21.7 g
Kalorie
1085 kJ /
259 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska