Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 35 g sera parmezan, tartego
- pieprz czarny, mielony, ilość do smaku
-
natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
lub szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 459.5 kJ / 109.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Omlet makaronowy z Varomy
40 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45min
Jajka w kokilkach na parze
45min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1h 20 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 min
Jajka sadzone na parze
15 min
Shakshuka na Varomie
35 min