
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do smaku
- 35 g sera parmezan, tartego
- pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
lub szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 109.8 kcal / 459.5 kJ
- Białko
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Suflet z boczku i jajek
40 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1 godz.
Frittata Caprese
30 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Jajka sadzone na parze
15 min
Shakshuka na Varomie
35 min