Meksykańskie chili z serem i chorizo

Meksykańskie chili z serem i chorizo

3.9 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
    300 g sera manchego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
    10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ ząbka czosnku
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 300 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 12 tortilli pszennych małych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 2 g
Kalorie 1230 kJ / 293 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...