Meksykańskie chili z serem i chorizo

Meksykańskie chili z serem i chorizo

3.9 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    300 g
    300 g sera manchego, pokrojonego na kawałki
  • zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
    10 g
    10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • ząbka czosnku
    ½
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • kiełbasy chorizo pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
    300 g
  • tortilli pszennych małych
    12

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 293 kcal / 1230 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...