
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g sera cheddar pokrojonego na kawałki
lub 300 g sera manchego pokrojonego na kawałki -
10
g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
lub 10 g czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka) - ½ ząbka czosnku
- 70 g cebuli przekrojonej na pół
- 300 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 12 tortilli pszennych małych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 293 kcal / 1230 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Węglowodany
- 77 g
- Błonnik
- 4 g