Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie chili z serem i chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
300 g sera manchego, pokrojonego na kawałki300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
12 tortilli pszennych małych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
1230 kJ /
293 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
77 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Nachos z chili i serem
45 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Chili sin carne zapiekane pod serową polentą
1 godz.
Szybkie chili con carne
35 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Burrito z kurczakiem i guacamole
40 min
Tortille z wołowiną
1 godz.
Sos currywurst
25 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Chili con carne
1 godz.