Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie chili z serem i chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
300 g sera manchego, pokrojonego na kawałki300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
12 tortilli pszennych małych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
1230 kJ /
293 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
77 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Nachos z chili i serem
45 min
Chili sin carne zapiekane pod serową polentą
1 godz.
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Tortille z wołowiną
1 godz.
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Chili con carne
1 godz.