Meksykańskie chili z serem i chorizo
TM6 TM5

Meksykańskie chili z serem i chorizo

3.9 ( 55 ocen )

Składniki

  • 300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
    lub 300 g sera manchego pokrojonego na kawałki
  • 10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
    lub 10 g czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ ząbka czosnku
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 300 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 12 tortilli pszennych małych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
293 kcal / 1230 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
77 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy