Urządzenia i Akcesoria
Indyjski kurczak w jogurcie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g kolendry, świeżej
-
20 g oleju
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
70 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
400 g jogurtu greckiego
-
600 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-2,5 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
39 g
Kalorie
2115 kJ /
506 kcal
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Curry z wołowiną
45 min
Kurczak garam masala
40 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą i ryżem
45 min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Tajskie pulpeciki z ryżem
45 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.