Urządzenia i Akcesoria
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g kawałek jagnięciny, bez ścięgien, bez kości, pokrojony w 2 cm plastry400 - 500 g kawałek cielęciny, bez ścięgien i kości pokrojony w 2 cm plastry
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g wody plus dodatkowe 2 łyżki do sosu
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
-
300 g ziemniaków, młodych ze skórką, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
130 - 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, przekrojonej na pół130 - 150 g zielonych szparagów bez zdrewniałych części łodyg, przekrojonych na pół
-
80 g marchewki pokrojonej w słupki
-
1 łyżka whisky
-
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29 g
Kalorie
1830 kJ /
435 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min