Urządzenia i Akcesoria
Omułki w białym winie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus kilka posiekanych liści do dekoracji
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
300 g białego wina, wytrawnego
-
200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1355 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Korma z owoców morza
40 min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Małże z serowym sosem
40 min
Tatar z łososia
10 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min