Urządzenia i Akcesoria
Omułki w białym winie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus kilka posiekanych liści do dekoracji
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
300 g białego wina, wytrawnego
-
200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1355 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min