
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
orzeszków piniowych20 g
-
oliwy z oliwek3 łyżki
-
ząbki czosnku2
-
podudzi z kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1,5 cm kawałki200 - 300 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
cebuli pokrojonej w piórka120 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki60 g
-
rodzynek30 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
460 kcal /
1923 kJ
Białko
28.6 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska