Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami

Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami

4.3 123 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • orzeszków piniowych
    20 g
    20 g orzechów nerkowca, posiekanych
  • oliwy z oliwek
    3 łyżki
  • ząbki czosnku
    2
  • podudzi z kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1,5 cm kawałki
    200 - 300 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • cebuli pokrojonej w piórka
    120 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki
    60 g
  • rodzynek
    30 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 460 kcal / 1923 kJ
Białko 28.6 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...