Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
TM5 TM6

Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami

4.3 (115 ocen)

Składniki

  • 20 g orzeszków piniowych
    lub 20 g orzechów nerkowca, posiekanych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 - 300 g podudzi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g cebuli, pokrojonej w piórka
  • 60 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki
  • 30 g rodzynek
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1923 kJ / 460 kcal
Białko
28.6 g
Węglowodany
23.6 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy