Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami

Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami

4.3 123 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g orzeszków piniowych
    20 g orzechów nerkowca, posiekanych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 - 300 g podudzi z kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1,5 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 60 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki
  • 30 g rodzynek
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 460 kcal / 1923 kJ
Białko 28.6 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...