
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g orzeszków piniowych
lub 20 g orzechów nerkowca posiekanych - 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 200 - 300 g podudzi z kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1,5 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g cebuli pokrojonej w piórka
- 60 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki
- 30 g rodzynek
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 460 kcal / 1923 kJ
- Białko
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Kurczak po myśliwsku
50 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min