Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g orzeszków piniowych
lub 20 g orzechów nerkowca, posiekanych - 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 200 - 300 g podudzi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 60 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki
- 30 g rodzynek
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1923 kJ / 460 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z piersi indyka
20min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1h 15min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1h
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1h
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1h