
Urządzenia i Akcesoria
Owoce morza w sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek10 g
-
krążków kalmarów, surowych150 g
-
przegrzebków pokrojonych w ćwiartki100 g
-
krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)150 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
cukru trzcinowego¼ łyżeczki
-
ziaren pieprzu czarnego½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
-
biały chleb ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314 kcal /
1315 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min