Owoce morza w sosie pomidorowym
TM6 TM5

Owoce morza w sosie pomidorowym

4.4 ( 38 ocen )

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 150 g krążków kalmarów, surowych
    lub 150 g mątw, oczyszczonych pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 100 g przegrzebków pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki cukru trzcinowego
    lub ¼ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
  • biały chleb ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
314 kcal / 1315 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy