
Urządzenia i Akcesoria
Owoce morza w sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek10 g
-
krążków kalmarów, surowych150 g
-
przegrzebków pokrojonych w ćwiartki100 g
-
krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)150 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
cukru trzcinowego¼ łyżeczki
-
ziaren pieprzu czarnego½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
-
biały chleb ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314 kcal /
1315 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska