
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
-
150
g krążków kalmarów, surowych
lub 150 g mątw, oczyszczonych pokrojonych na 3 cm kawałki - 100 g przegrzebków pokrojonych w ćwiartki
- 150 g krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki soli
-
¼
łyżeczki cukru trzcinowego
lub ¼ łyżeczki cukru - ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
- biały chleb ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 314 kcal / 1315 kJ
- Białko
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Błonnik
- 2.5 g