
Urządzenia i Akcesoria
Owoce morza w sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
150 g krążków kalmarów, surowych
-
100 g przegrzebków pokrojonych w ćwiartki
-
150 g krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru trzcinowego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
-
biały chleb ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314 kcal /
1315 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska