Owoce morza w sosie pomidorowym

Owoce morza w sosie pomidorowym

4.4 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • krążków kalmarów, surowych
    150 g
    150 g mątw, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • przegrzebków pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    150 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • cukru trzcinowego
    ¼ łyżeczki
    ¼ łyżeczki cukru
  • ziaren pieprzu czarnego
    ½ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
  • biały chleb ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 314 kcal / 1315 kJ
Białko 31.5 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...