Filet z indyka w zielonej marynacie

Filet z indyka w zielonej marynacie

4.4 184 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

  • kolendry, świeżej
    5 g
  • natki pietruszki tylko liście
    5 g
  • czosnku
    1 ząbek
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • miodu wielokwiatowego, płynnego
    10 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    5 g
  • octu balsamicznego
    5 g
  • soli
    1 ¼ płaskiej łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • filetów z piersi indyka, bez skóry 2 szt., w całości (grubość fileta ok. 2 cm)
    300 - 350 g
  • różyczek kalafiora
    350 g
  • wody
    150 g
  • mleka
    100 g
  • masła
    30 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 453 kcal / 1895 kJ
Białko 45.8 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...