Filet z indyka w zielonej marynacie

Filet z indyka w zielonej marynacie

4.4 187 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

  • 5 g kolendry, świeżej
  • 5 g natki pietruszki tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 10 g miodu wielokwiatowego, płynnego
  • 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 5 g octu balsamicznego
  • 1 ¼ płaskiej łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 - 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry 2 szt., w całości (grubość fileta ok. 2 cm)
  • 350 g różyczek kalafiora
  • 150 g wody
  • 100 g mleka
  • 30 g masła
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 453 kcal / 1895 kJ
Białko 45.8 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...