
Urządzenia i Akcesoria
Filet z indyka w zielonej marynacie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
kolendry, świeżej5 g
-
natki pietruszki tylko liście5 g
-
czosnku1 ząbek
-
oliwy z oliwek15 g
-
miodu wielokwiatowego, płynnego10 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego5 g
-
octu balsamicznego5 g
-
soli1 ¼ płaskiej łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
filetów z piersi indyka, bez skóry 2 szt., w całości (grubość fileta ok. 2 cm)300 - 350 g
-
różyczek kalafiora350 g
-
wody150 g
-
mleka100 g
-
masła30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
453 kcal /
1895 kJ
Białko
45.8 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska