Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g kolendry, świeżej
- 5 g natki pietruszki, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 10 g miodu, wielokwiatowego, płynnego
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 5 g octu balsamicznego
- 1 ¼ płaskiej łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 300 - 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry, 2 szt., w całości (grubość fileta ok. 2 cm)
- 350 g różyczek kalafiora
- 150 g wody
- 100 g mleka
- 30 g masła
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 45.8 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4h 55min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 Std. 10 Min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 Std.
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13h 20 min