Pilaw z porem i indykiem

Pilaw z porem i indykiem

3.9 185 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g mieszanki ryżu parboiled i dzikiego
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g koperku, świeżego
  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4 cm kostkę
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 250 g wody
  • 2 - 3 szczypty soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 20 g
Kalorie 1282 kJ / 306 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...