
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mieszanki ryżu parboiled i dzikiego
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g koperku, świeżego
- 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 25 g oliwy z oliwek
- 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4 cm kostkę
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 250 g wody
- 2 - 3 szczypty soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 306 kcal / 1282 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Błonnik
- 6.7 g