Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)

Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses

Składniki

Legumes assados
  • batata-doce cortada em cubos (2 cm aprox.)
    800 g
  • cebola roxa cortada em rodelas (5 mm aprox.)
    150 g
  • azeite
    2 c. sopa de
  • sal
    1 c. chá de
  • cominhos em pó
    1 c. chá de
Salada
  • água
    1400 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • freekeh rachado
    200 g
  • lentilhas verdes
    150 g
  • azeite
    40 g
  • melaço de romã
    1 c. sopa de
  • toranja descascada em gomos
    1
  • rúcula
    100 g
  • azeitonas verdes s/ caroço
    50 g
  • casca de limão em conserva cortada em tiras finas
    1 tira de
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta preta
    1 pitada de
  • Vinagre de vinho tinto (opcjonalnie) q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 319 kcal / 1340 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...