Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dentes de alho
- 60 g cebola
- 40 g azeite
- 500 g carne de vaca s/ osso p/ guisar
- 100 g bolbo de aipo s/ casca, cortado em pedaços
- 100 g pastinaca s/ casca, cortado em pedaços
- 100 g batata s/ casca, cortado em pedaços
- 100 g cenoura s/ casca, cortado em pedaços
- 900 g água
- 10 g mel
-
1
c. chá cheia de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 ½ c. chá de curcuma em pó
- 1 ½ c. chá de paprika fumada
- 1 folha de louro
- ½ - 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 150 g cevada perolada
- Pão quente q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1950.3 kJ / 466.1 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 756.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulash de lentilhas e cogumelos
45 Min
Carne de vaca estufada com gnocchi
1 Std. 30 Min
Peixe agridoce com arroz
1h 5min
Polenta com ragu de grão de bico
Brak ocen
Frango com chocolate preto
35 Min
Perna de borrego assada com batatas e molho de hortelã
3h
Salmão assado com molho picante e miso
7h 30 min
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Frango com quiabo
40 min
Pimentões recheados com arroz e molho de tomate
1 Std.
Lombo de porco com ameixa
13u. 30min
Frango georgiano (Chakhokhbili) com bulgur
1h 15min