Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di mandorle, pelate e tostate
- 250 g di zucchero + q.b.
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
- 1 uovo
- 380 g di mosto cotto
- 1 cucchiaino di ammoniaca per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza e minestra
1h 30 min
Marmellata di mandarini
1h 20min
Marmellata di limoni
1h 20min
Cassata di Sulmona
3h 30 min
Babà napoletano
3óra
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Mostaccioli siciliani
1óra
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Calzoncelli melfitani
1h 40 min
Cavatelli
1h 30 min
Cartellate
1h 5min
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min