Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 60 g di vino bianco + q.b.
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
Ripieno
- 350 g di castagne, sbollentate e spellate (vedere consigli)
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 80 g di zucchero
- 2 cucchiai di Rum
- 2 cucchiai di liquore all'anice
- 40 g di caffè espresso
Terminare la preparazione
- olio di arachidi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 230 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci
1h 50 min.
Chiacchiere
1h 35min
Struffoli
1h
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Tortelli verdi
3 Std. 30 Min
Pastiera
15u.
Mezze maniche con fagioli e cozze
1h
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Tozzetti
1h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50 min.