Ravioli dolci di castagne
TM5 TM31 TM6

Ravioli dolci di castagne

3.5 (6 ocen)

Składniki

Pasta

  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 60 g di vino bianco + q.b.
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero

Ripieno

  • 350 g di castagne, sbollentate e spellate (vedere consigli)
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 80 g di zucchero
  • 2 cucchiai di Rum
  • 2 cucchiai di liquore all'anice
  • 40 g di caffè espresso

Terminare la preparazione

  • olio di arachidi
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
230 kJ / 55 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
6.3 g
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy