Urządzenia i Akcesoria
Ravioli dolci di castagne
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
80 pezzi
Składniki
Pasta
-
500 g di farina tipo 00 + q.b.
-
60 g olio extravergine di oliva + q.b.
-
60 g di vino bianco + q.b.
-
2 uova
-
1 pizzico di sale
-
10 g zucchero
Ripieno
-
350 g di castagne sbollentate e spellate (vedere consigli)
-
30 g di cacao amaro in polvere
-
80 g zucchero
-
2 cucchiai di Rum
-
2 cucchiai di liquore all'anice
-
40 g di caffè espresso
Terminare la preparazione
-
olio di arachidi
-
zucchero a velo a piacere
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
1.1 g
Kalorie
230 kJ /
55 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Castagne
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Pastiera napoletana
8u.
Pizza chiena
5u.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19u.
Castagnole (Cecamarini)
1u. 5min
Struffoli
1u.
Panettone farcito
6u. 45min
Struffoli di Natale (TM6)
1u.
Pastiera fiori d'arancio
12u.
Chiacchiere
1u. 35min
Pastiera
15u.
Zeppole di San Giuseppe
1u. 50min
Torta Babà napoletana
8u.