Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta choux
- 2 tuorli
- 90 g di zucchero
- 50 g di succo di limone
- 40 g di fecola di patate
- 40 g di burro
- 15 g di scorza di limone, preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
- 260 g di latte intero
- 1 uovo
- 50 g di limoncello
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti
5óra
Profiteroles al limone
1óra 45p
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Crema pasticcera
15 min
Minnuzze di Sant'Agata
7hod. 30min
Sfogliatelle ricce
5óra
Cupolette al limone
9h
Paris Brest
3h 30 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25h 20min
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min
Bignè con crema pasticcera
3óra