Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla banana
- 5 banane mature (500 g circa) congelate, a pezzi
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 45 g di panna (min. 30% di grassi)
Salsa al caramello
- 80 g di burro a pezzi
- 110 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di zucchero grezzo di canna
- 40 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di sciroppo di acero
- 1 pizzico di sale
Pasta biscotto alla vaniglia
- 125 g di zucchero
- 5 uova, a temperatura ambiente
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 125 g di farina autolievitante
- zucchero, q.b.
- zucchero a velo, q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1600 kJ / 381 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Bignè con crema pasticcera
3h
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1hod. 30min
Torta della nonna
1hod. 30min
Rotolo decorato
1h 5min
Crema mousseline
1 Std.
Fagottini al profumo di mare
1 Std. 40 Min
Pan di Spagna
1hod. 50min
Torta Saint Honoré
5 Std. 50 Min
Pan di Spagna
1 Std.
Crostata al tiramisù
3 Std. 15 Min
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2h
Ciambelle di Carnevale
4h 5 min