Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla banana
- 5 banane mature (500 g circa) congelate, a pezzi
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 45 g di panna (min. 30% di grassi)
Salsa al caramello
- 80 g di burro a pezzi
- 110 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di zucchero grezzo di canna
- 40 g di zucchero
- 40 g di sciroppo di acero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Pasta biscotto alla vaniglia
- 125 g di zucchero + q.b.
- 5 uova, a temperatura ambiente
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 125 g di farina autolievitante
- zucchero a velo, q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1600 kJ / 381 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Rotolo al tiramisù
3h 30min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2 Std.
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Gelato alla frutta secca con crumble agli agrumi e lavanda
17 Std. 15 Min
Pan di Spagna
1 Std.
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Crostata al cioccolato bianco
1h 10min
Isadora ubriaca alle noci
3h
Pasta choux al cacao
1h 10min
Bocconotto
2 Std.
Torta mimosa
1h 5min