Rotolo di gelato alla banana e caramello

Rotolo di gelato alla banana e caramello

4.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
10 porzioni

Składniki

Gelato alla banana
  • 5 banane mature (500 g circa) congelate, a pezzi
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 45 g di panna (min. 30% di grassi)
Salsa al caramello
  • 80 g di burro a pezzi
  • 110 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 40 g di zucchero grezzo di canna
  • 40 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 40 g di sciroppo di acero
  • 1 pizzico di sale
Pasta biscotto alla vaniglia
  • 125 g di zucchero
  • 5 uova a temperatura ambiente
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 125 g di farina autolievitante
  • zucchero q.b.
  • zucchero a velo q.b. per servire

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.1 g
Kalorie 1600 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 50.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...