Urządzenia i Akcesoria
Cassata siciliana (per 1 persona)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
1 porzione
Składniki
-
90 g zucchero
-
45 g di strutto
-
125 g di farina tipo 00
-
1 tuorlo
-
15 g di acqua
-
1 pizzico di sale
-
125 g di ricotta compatta
-
15 g di gocce di cioccolato
-
35 g di frutta candita mista
-
1 pizzico di cannella in polvere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
29.1 g
Kalorie
6845 kJ /
1636 kcal
Tłuszcz
70 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
219.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 Std. 5 Min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Piconi
1 Std. 10 Min
Piccole cassatine al forno
2 Std.
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Torta soffice all'arancia
2 Std.
Mignolata
3 Std. 30 Min
Rame di Napoli
3 Std.
Panelle
1 Std. 25 Min