Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Crema alla ricotta
- 170 g di zucchero
- 300 g di ricotta di pecora, sgocciolata dal siero
- 40 g di gocce di cioccolato fondente
Terminare la preparazione
- 40 g di biscotti secchi
- 1 albume
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Cassata siciliana (per 1 persona)
1h 30min
Cannolo scomposto
3 Std.
Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci
1h 20min
Teste di turco
4 godz. 30 min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Girelle alla ricotta
1h 15min
Iris siciliani
4h 10min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Cartocci e viennesi siciliani
3u. 15min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Dolcetti siciliani di mandorle
45min
Panelle
1 Std. 25 Min