Mostaccioli siciliani
TM31 TM5 TM6

Mostaccioli siciliani

5.0 (7 ocen)

Składniki

  • 250 g di mandorle pelate e tostate (vedere consigli)
  • 50 g di strutto
  • 125 g di miele, preferibilmente di fichi
  • 120 g di acqua
  • 5 g di ammoniaca per dolci
  • 250 g di farina di semola di grano duro
  • 250 g di farina tipo 00
  • 150 g di zucchero
  • 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere (opcjonalnie)
  • 1 arancia, la scorza grattugiata (opcjonalnie)
  • semi di sesamo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
389 kJ / 93 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
13.1 g
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy