Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di mandorle pelate e tostate (vedere consigli)
- 50 g di strutto
- 125 g di miele, preferibilmente di fichi
- 120 g di acqua
- 5 g di ammoniaca per dolci
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 250 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere (opcjonalnie)
- 1 arancia, la scorza grattugiata (opcjonalnie)
- semi di sesamo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1h 30 min
Tarallucci alla confettura di uva
2 godz.
Cantucci
1h 50min
Roccocò
2 godz.
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Ravioli dolci di castagne
1h 10min
Calzoncini con i ceci
2 godz. 15 min
Taralli dolci speziati
55 min.
Fantasia di nocciole
1 Std. 35 Min
Cartellate
1 godz. 5 min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Torta Babà napoletana
8 godz.