Urządzenia i Akcesoria
Mostaccioli siciliani
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
50 pezzi
Składniki
-
250 g di mandorle pelate e tostate (vedere consigli)
-
50 g di strutto
-
125 g di miele preferibilmente di fichi
-
120 g di acqua
-
5 g di ammoniaca per dolci
-
250 g di farina di semola di grano duro
-
250 g di farina tipo 00
-
150 g zucchero
-
1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
-
1 pizzico di chiodi di garofano in polvere (opcjonalnie)
-
1 arancia (opcjonalnie) la scorza grattugiata
-
semi di sesamo a piacere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
2.2 g
Kalorie
389 kJ /
93 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pastiera
15 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Roccocò
2 Std.
Torta Babà napoletana
8 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Mostaccioli al mosto cotto
1 Std.
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Bocconotto
2 Std.
Taralli al limoncello
45 Min
Torta caprese di Luca Montersino
1 Std. 25 Min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Piccole pastiere
2 Std.