Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di mandorle pelate e tostate (vedere consigli)
- 50 g di strutto
- 125 g di miele, preferibilmente di fichi
- 120 g di acqua
- 5 g di ammoniaca per dolci
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 250 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere (opcjonalnie)
- 1 arancia, la scorza grattugiata (opcjonalnie)
- semi di sesamo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Mostaccioli al mosto cotto
1óra
Taralli neri dolci
1óra
Chiacchiere
1h 35min
Struffoli
1óra
Babà napoletano
3óra
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30 min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40 min
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Babà analcolico alle fragole
3h 30 min
Sfogliatelle frolle
2óra 30p
Torta Babà napoletana
8h
Ciambelle di Carnevale
4 godz. 5 min