Mostaccioli siciliani

Mostaccioli siciliani

4.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
50 pezzi

Składniki

  • 250 g di mandorle pelate e tostate (vedere consigli)
  • 50 g di strutto
  • 125 g di miele preferibilmente di fichi
  • 120 g di acqua
  • 5 g di ammoniaca per dolci
  • 250 g di farina di semola di grano duro
  • 250 g di farina tipo 00
  • 150 g zucchero
  • 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere (opcjonalnie)
  • 1 arancia (opcjonalnie) la scorza grattugiata
  • semi di sesamo a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 2.2 g
Kalorie 389 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 13.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...