Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 10 chiodi di garofano
- 100 g di mandorle con la buccia
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 500 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di ammoniaca per dolci
- 100 g di zucchero
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 uovo
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di miele
- 350 g di mosto cotto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 847.4 kJ / 202.4 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 2.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Mandorle al cioccolato
3h 35min
Danubio dolce al cioccolato
6h
Canascione
3h 10min
Sfogliatelle ricce
5 Std.
Mostaccioli siciliani
1h
Chiacchiere allo yogurt
1h 5min
Biscotti sandwich al burro di arachidi
30 min
Bomboloni croccanti con crema
5sa 30 dk
Pane dolce al burro, cannella e noci pecan
3h 30min
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min